Azami Süreyi Dolduran Öğrencilerin EK-SINAVLARI Hakkında

Azami süreler sonunda kayıtlı olduğu öğrenim kurumlarından mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine başarısız oldukları bütün dersler için 2 adet EK-SINAV hakkı verilir. Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını 5 derse indirenlere bu 5 ders için 3 yarıyıl, ek sınavları almadan 5 derse kadar başarısız olan öğrencilere 4 yarıyıl; 1 dersten başarısız olanlara ise öğrencilik haklarından yararlanmaksızın sınırsız (detay için kanun maddesine bakınız), başarısız oldukları dersin sınavlarına girme hakkı tanınır...'' gereğince azami süreyi tamamlayan öğrencilerimiz için EK SINAVLAR düzenlenecektir. 2017-  Eğitim-Öğretim yılı girişli ve daha öncesi kayıtlı önlisans öğrencisi olup azami öğrenim süresi sonunda mezun olamayan son sınıf öğrencilerimizin 2547 Sayılı Kanun 44/c maddesi’ne göre Ek Sınav haklarını kullanmak üzere öğrenci işlerine dilekçelerini vermeleri veya farklı kanallarla (mail atarak ) dilekçelerini göndermeleri gerekmektedir. Sınav haklarından faydalanmak için başvuruda bulunmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılacak ve durumlarına ilişkin ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır. İlgililere duyurulur.

2547 Sayılı Kanunun 44/c Maddesi Gereğince Azami Süreyi Tamamlayan Önlisans Öğrencileri için Ek Sınavlar

Ek Sınav Başvuru Tarihleri:

31-Ağustos 3-Eylül 2021

Ek – 1 Sınav Tarihleri:

8 Eylül  2021

Ek – 2 Sınav Tarihleri:

10 Eylül 2021

Dilekçe örneğine aşağıdaki ekten ulaşabilirsiniz.

Instagram Twitter Facebook Youtube